Even in m'n moerstaal

[Regular programming will resume after this message]

Voor de kleine en wisselende groep Nederlanders die de blogs bijhouden en af en toe hier langs surfen wilde ik toch even een blog van een landgenoot onder de aandacht brengen: Lagonda.

Op dit bescheiden blog is al vaker naar Lagonda verwezen. 't Betreft hier een Nederlandstalige blog die niet regelmatig ge-update wordt. Maar als er wordt ge-update is het bijzonder de moeite waard. Lagonda schrijft helder, venijnig en met humor.

Maar onder de vileine observaties van het-Nederland-van-tegenwoordig voel je een onderstroom van oprecht verdriet over wat wij Nederlanders al zijn verloren, wat wij nog dreigen te verliezen en de laconieke houding waarmee wij onze verliezen aanschouwen zonder een poot uit te steken om ook maar iets van waarde voor de toekomst te behouden.

Hier een fragment uit de meest recente aflevering: Turfmolm
Aanslag in Amerika? Kunnen wij niks aan doen; islam is namelijk louter tolerantie. Bommen in Madrid en Londen? Nee, kunnen wij niks aan doen; islam is namelijk een prachtreligie! Samir A? Mohammed B? Kunnen wij niks aan doen; dat zijn namelijk gewoon Nederlandse jongens. Politici en columnisten die ernstig bedreigd worden? Kunnen wij niks aan doen; de jihad heeft namelijk enkel betrekking op innerlijke strijd. Antisemitisme en homohaat dat weer de kop op steekt? Kunnen wij niks aan doen; voor Allah is namelijk iedereen gelijk. Eerwraak? Loverboys? Wij kunnen er allemaal niks aan doen; islam is namelijk juist een paradijs van vrijheid voor vrouwen! Joepie!

Wij kunnen er niets aan doen. Het zal. Donner kan mooi lullen dat hij enkel hypothetisch over invoering van de sharia heeft gesproken, maar moet jij eens kijken wat er gebeurt zodra hier in Nederland over 80 jaar die sharia ook daadwerkelijk in stemming wordt gebracht. Dan zullen al die gematigde moslims, die er nooit iets aan konden doen, ineens allemaal vóór stemmen. En dat was het dan. Dag grondwet, dag democratie, dag Nederland.
Lees ook de rest. En de andere stukken. Vergeleken met het overgrote merendeel van 's Neerlands gilde der kranten columnisten is Lagonda een virtuoos. Als je goed zoekt vindt je op een vuilnishoop, ergens in een verborgen hoekje, zomaar ineens een heldere, geurende bloem; vindt je een echte Lagonda tussen al de ideologisch correcte, laffige, benepen columpjes van grauwe BN-ers en zij die een grauwe BN-er willen worden. Een land dat een Lagonda herbergt is een land dat nog niet verloren is.

0 reacties:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...